fiilis-alasivu.jpg
 

Uutiset

24.04.2017

Uudet jätehuoltomääräykset voimaan 1.4.2017


Huhtikuun alusta voimaan tulleet jätehuoltomääräykset tuovat muutamia muutoksia jätehuoltoon.

Jätteenkuljetuksen keskeyttäminen

Uudet jätehuoltomääräykset mahdollistavat vakituisen asunnon jätteenkuljetuksen keskeyttämisen 1-3 kuukauden ajaksi. Keskeyttämiselle täytyy olla perusteltu syy, joka voi olla esimerkiksi asukkaan ulkomaanmatka. Keskeytyksestä tulee aina sopia erikseen jätteenkuljetusyrittäjän kanssa.

Tyhjennysvälin pidennys

Sekalaisen yhdyskuntajätteen tyhjennysväli on mahdollista pidentää 8 viikkoon uusien määräysten mukaan myös taajamassa. Tyhjennysväli voidaan pidentää, jos kiinteistöllä on hyvin hoidettu biojätteen lajittelu ja erilliskeräily tai vaihtoehtoisesti kompostointi. Kompostin pitää olla taajamassa haittaeläinsuojattu ja lämpöeristetty. Biojätteen kompostoinnista tehdään jätehuoltoviranomaiselle ilmoitus, jonka perusteella viranomainen tekee tyhjennysvälin pidennyksestä päätöksen. Päätöksen saatuaan kiinteistö sopii itse asiasta jätteenkuljettajan kanssa.

Mistä määräyksissä on kyse?

Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy:n yhteistoiminta-alueen jätehuoltoviranomaisena toimiva jätelautakunta hyväksyi 28.2.2017 jätehuoltomääräykset, jotka tulivat voimaan 1.4.2017. Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy:n yhteistoiminta-alueeseen kuuluvat Akaa, Eura, Forssa, Huittinen, Humppila, Jokioinen, Koski Tl, Loimaa, Oripää, Punkalaidun, Sastamala (pois lukien Suodenniemi ja Mouhijärvi), Somero, Säkylä, Tammela, Urjala ja Ypäjä.

Jätehuoltomääräykset ovat paikallisia määräyksiä, jotka täydentävät jätelakia. Jätehuoltomääräysten tavoitteena on estää jätteestä tai jätehuollosta aiheutuvat haitat tai vaarat terveydelle tai ympäristölle sekä edistää etusijajärjestyksen noudattamista. Jätehuoltomääräykset löytyvät kokonaisuudessaan näiltä sivuilta otsikon ohjeet/määräykset alta.